Sidste nyt

Stadig ledige pladser til Gourmet aften

 

Det planlagte spisearrangement i Herregårdskælderen på Sønderskov herregård, afholdes fredag den 25. September. Vi har fået godt med tilmeldinger, men der er stadig ledige pladser. Pris 300 kr per kuvert. Tilmelding og betaling til formand Ejvind Andersen, senest den 15. september.

Bestyrelsen

Virker bigift forebyggende mod Covid infektion

Honningslyngning og pandekager over bål 20. juni

På lørdag fra kl. 13-16 er der i skolebigården på Sønderskov honningslyngning og pandekager over bål. Arrangementet er især super til børn og børnebørn, så tag ungerne med til en hyggelig eftermiddag, hvor honningen slynges med håndkraft og spises på bålstegte pandekager.

Bestyrelsen 

Ingen yderligere bigårde fundet med bipest

Vi har nu en status på udbruddet af bipest i vores område. Følgende er modtaget fra Biinspektør Peter Nissen.
 
"Vi har undersøgt i alt 88 bifamilier inden for 2 km. zonen. Vi har ikke fundet bipest ud over hvad vi tidligere fandt hos to biavlere. Den bipest er bekæmpet.
Næste skridt er, at vi undersøger de to ramte bigårde om 8 uger, og igen til næste år.
Tak til alle biavlere for imødekommende og godt samarbejde."
 
Vores skolebigård var heldigvis også uden bipest.
 
Flemming Sørensen

Udbrud af ondartet bipest i vores område

Vi har i denne uge fået bekræftet en bigård med fund af ondartet bipest og afventer endnu en bekræftelse fra en nabobigård. Begge bigårde ligger nord for Kongeåen og øst for Skolebigården på Sønderskov.

Vi har altså sygdommen i vores lokalområde, så kig ekstra godt efter i dine biers yngellejer, næste gang I kigger jeres bifamilier igennem. De ramte bifamilier er aflivet og destrueret. Og den kommende uge vil nabobigårde indenfor en 2km radius fra udbrudsbigårdene blive kontaktet af biinspektøren.

Har du mistanke om bipest i dine bifamilier, så kontakt straks den lokale biinspektør. Ham finder du her på det centrale bigårdsregister. https://cbr.pdir.dk/

Vi følger op med mere nyt om en uges tid.

 

Flemming Sørensen

Arbejdsaften i skolebigården tirsdag den 19. maj kl.17.00

På grund af det kolde vejr og meldingen om regn i den kommende uge, er den planlagte arbejdsaften i skolebigården flyttet frem til tirsdag den 19. maj.  Vi skal have malet plankeværket og klippet lidt vegetation væk. Foreningen er efterfølgende vært om en grillpølse og noget kartoffelsalat, samt en øl/vand.

Vi skal bruge 6-8 arbejdsfriske medlemmer. Kan du ? så sms til Flemming Sørensen på 4168 5798.

Ny dato til Guormet aften

Det planlagte spisearrangement er flyttet til fredag den 25. September. Ny tilmeldingsfrist 1. September.

Grundet den aktuelle Corona risiko, er opstarten på årets begynderkursus stadig udskudt. Til jer kursister mailer vi ugentlig links til en undervisningsvideo. Så starter vi i skolebigården så snart det er muligt.

Bestyrelsen

Referat fra generalforsamling 2019 og bisløjd

Årets generalforsamling blev afholdt den 18. september. Referatet finder du under fanebladet Generalforsamling.

Marlene Ørum holder en pause fra bestyrelsesarbejdet og i stedet er Kalle Klockmann indtrådt i bestyrelsen.

Det første konstituerende bestyrelsesmøde er afholdt her i uge 41. Posterne er fordelt således:

Ejvind fortsætter som formand, Lars fortsætter som næstformand,  Flemming overtager kasserer posten, Kurt overtager sekretærposten og Kalle er 2. sekretær.

Vi lagde også årets program, som inden længe vil ligger under biaktiviteter.

En af de første aktiviteter bliver opstart af bisløjd onsdag den 20. november kl. 19.00. Første aften med bisløjd aftaler vi vinterens projekter og foreningen giver en øl/vand. Vi udsender lige en besked i ugen op til første aften.

Bestyrelsen

Spændende bigårdsbesøg

Så fik vi besøgt Lars´s bigård oppe ved Egtved. Deres have var præget af mange fine naturelementer, som et kæmpe lindetræ i gårdspladsen og en meget kuperet grund, hvor en naturlig lavning indeholdt en mindre sø. Super forhold for bierne.

Faunastribefrø  og blomsterfrø var udsået i to større bede og i det ene blomstrede boghveden kraftigt.

Bigården bestod af flere driftfamilier og et par små familier. Yderliger småfamilier stod ude i markskellet, en god afstand fra hovedbigården.

Vi var også på rundvisningen i snedkerstuen og slyngerummet. God plads, det er der 🙂

Aftenen blev afsluttet i hyggeligt lag, med hjemmebagte pandekager og kaffe.

En rigtig godt bigårdsbesøg.

 

Fra en arbejdsdag i skolebigården 2019
Tappespand holder i produktion
Holder til tappespand tager form
Trugstader gøres klar til ny maling
Rammestabler i værkstedet

En mild velbalanceret forårsfloral honning med en exceptionel mundfølelse og konsistens

Det var hvad dommerne fra den Internationale Food Contest i Herning skrev om den året honning 2018. Super opnået af vores formand Ejvind Andersen. Ejvind vandt jo som bekendt vores egen lokale honningdyst på generalforsamlingen og sagde ved den lejlighed at nu ville han sende honningen til bedømmelse på årets Food Contest i Herning.

Stort tillykke til Ejvind.

I kan læse mere om konkurrencen her https://foodcontest.dk/food/food-vindere#

Se fint billede af Ejvind på podiet   https://foodcontest.dk/food/food-vindere

Koldpresset dansk honning slår New Zealandsk Manukahonning

DR nyheder Sjælland bragte den spændende nyhed for et par uger siden.

Honning er kendt som bakteriedræbende og på hospitalerne anvender man dyrt importeret honning i sårbehandlingen. Nu har en undersøgelse vist at den danske koldrørte honning faktisk er endnu bedre som bakteriedræber. Det viser en frisk undersøgelse. Man mener at det især er fordi vi i danmark ikke varmebehandler honningen.

Læs selv mere på :

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/ny-forskning-dansk-honning-er-den-bedste-bakteriedraeber

 

Godt fremmøde til lyngbi turen.

Vejret var virkelig med os i torsdags. Sensommeraften af de helt rigtige. Vi havde fælles afgang fra Sønderskov og landede ved Pouls lyngbigård i Vejers. Det er Naturstyrelsen og Forsvaret som ejer og forvalter store dele af naturarealerne deroppe. Stadepladser kan lejes hos Oksbøl statsskovdistrikt. Bierne var stadig i gang og vi fik både syn og smag på den indsamlede lynghonning. Herefter var der afgang til udkigsposten hvor flokke af kronhjorte i brunst kunne bekues og høres i smuk solnedgang. Leif fra naturstyrelsen havde gode fortælllinger og kikkerter med, hvilket gjorde oplevelsen helt i top. Afslutning på det lokale naturcenter, hvor der blev grillet pølser og spist friske karljohan og kantarrelsvampe Uhmmm !! KANON tur. Tak til god opbakning fra egne medlemmer og medlemmer af Vamdrup biavlerforening. SE et par billeder herunder.